Beszélgetéssorozat a Megújuló Magyarországért Alapítvány együttműködésében

A Megújuló Magyarországért Alapítvány 2020 tavaszán indította beszélgetéssorozatát MMAA-beszélgetések címen. Két évad során húsz beszélgetést nézhettek és hallgathattak meg az érdeklődők, márciusban pedig új évaddal folytatják. Örömmel tölt el minket, hogy az MMAA-beszélgetések harmadik évadától kezdve a Zöld Terasz Alapítvány is részt vesz a beszélgetéssorozat gyártásában!

A legutóbbi beszélgetésben Kovács Verát, az Utcáról Lakásba Egyesület alapítótagját kérdezte Büttl Ferenc, az MMAA kuratóriumi elnöke.

Az Utcáról Lakásba! Egyesület 2012-ben indult, mára 72 bérlőjük van, akiknek a társadalomba való visszaintegrációját, munkakeresését és lakásfenntartását 5 szociális munkás segíteni. Bevett modell, hogy rossz állapotú lakások tulajdonosaival kötnek hosszú távú szerződést, akiknek a nyomott bérleti díjért cserébe felújítják a lakásaikat. A felújításokat elsősorban önkéntesek végzik, évente nagyjából 100-an fordulnak meg náluk. Ugyan a soroksári önkormányzat kétes eszközökkel ellehetetlenítette az ottani projektjüket, munkájukat az ENSZ Habitat és a World Habitat szakmai díja is elismerte. Csatlakozásról, önkénteskedésről, adományozásról és lakást bérbeadásáról a honlapjukon lehet informálódni: https://utcarollakasba.hu/

Kövesd az MMAA Facebook oldalát: https://www.facebook.com/MMAA.HU

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük